5 redenen om aan yoga mee te doen


Yoga zweverig of niet intensief genoeg? Niets is minder waar. Regelmatig een yoga-lesje bijwonen heeft veel voordelen voor je geest én voor je lijf. Wij geven vijf redenen waarom ook jij eens een yoga-lesje zou moeten uitproberen.

 

  1. Je krijgt een betere balans

Ben je snel duizelig? Of vind je het gewoon moeilijk om op één been te staan? Bij yoga neem je verschillende houdingen aan waarbij een beroep wordt gedaan op je evenwicht. Zo verbetert je balans en is het straks ook makkelijker om bijvoorbeeld een fitnessoefening te doen op een bosu ball.

 

  1. Je spieren worden sterker

Door regelmatig een yoga-les te volgen, kan je spierkracht na acht weken met dertig procent toenemen! Doordat je vaak langere tijd in een positie blijft, doe je met yoga vooral een beroep op je spieruithoudingsvermogen. Van yoga alleen zal je dus geen spierbundel worden, maar het maakt je lijf wel een stuk sterker.

 

  1. Je lichaamshouding verbetert

Een sterk lijf is goed voor je lichaamshouding, want je hoeft minder je best te doen om in de juiste positie te staan of te zitten. Bovendien maakt yoga je bewuster van je lijf en je leert waar je op moet letten om blessures te voorkomen. Dat neem je mee tijdens je dagelijkse activiteiten!

 

  1. Je komt tot rust

Je lichaam wordt aan het werk gezet, maar je geest komst juist tot rust. Om op één been te staan of andere yoga-houdingen aan te nemen heb je immers je concentratie nodig, waardoor je niet meer nadenkt over je werk, je boodschappenlijstje of alles wat je nog moet doen. Misschien is die bijzondere combinatie ook wel de reden dat yoga de laatste jaren zo populair is geworden. Want tegenwoordig zitten we vaak lange dagen, terwijl  we in ons hoofd druk aan het plannen en aan het stressen zijn. Een yoga-les is hét moment om tot rust te komen.

 

  1. Je zuurstofopname verbetert

Bij (Hatha) yoga vormen ademhalingsoefeningen een belangrijk onderdeel. Je leert op een andere manier adem te halen en de volledige capaciteit van je longen te benutten. Daardoor neemt je lichaam meer zuurstof op. Dat biedt ontzettend veel voordelen. Je bent bijvoorbeeld minder snel moe, je kunt efficiënter trainen en je krijgt een sterker immuunsysteem.

 

Hatha Yoga
Bij Orange Wellness Club kun je ‘Hatha Yoga’ volgen. Dit is een yoga-vorm die in het westen het meeste wordt beoefend en die met name focust op (het verbeteren van) lichaamshoudingen in combinatie met ademhalingsoefeningen. Benieuwd of Hatha Yoga iets voor jou is? Wij geven (Easy) Hatha Yoga op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag; je bent van harte welkom om gratis en vrijblijvend een proefles mee te doen! Bekijk hier het lesrooster.