Gezond leven: genieten is minstens zo belangrijk als sporten!


Fitheid en gezondheid associëren we vaak met zaken als een goede conditie, een goed werkend afweersysteem en een slank lichaam: stuk voor stuk lichamelijke kenmerken. Maar wat nou als je aan al deze kenmerken voldoet en helemaal niet gelukkig bent? Of je heel alleen voelt? Bij Orange Wellness Club geloven we dat dit allemaal met elkaar in verbinding staat. Gezondheid is lichamelijk, geestelijk én sociaal. Zorg er dus voor dat je op al deze onderdelen goed scoort om zo lang mogelijk vitaal te blijven en van het leven te kunnen genieten.

 

Lichamelijke gezondheid
Natuurlijk heeft fit zijn te maken met je lichaam. Want als je lichaam niet goed functioneert, krijg je last van kwalen. Daarom is het belangrijk om regelmatig te bewegen, een goede lichaamshouding te hebben en gezond te eten en te drinken. Bij Orange Wellness Club zijn we voorstander van de schijf van vijf, namelijk per dag:

 

 

Geestelijke gezondheid
Daarnaast geloven we in de kracht van een goede geestelijke gezondheid. Je staat optimistisch in het leven, hebt zelfvertrouwen en geniet van (kleine dingen in) het leven. Daar zorg je voor door te doen wat je leuk vindt, goed voor jezelf te zorgen en op tijd te ontspannen. Neem af en toe wat tijd voor jezelf. Even geen verplichtingen, maar doen waar jij gelukkig van wordt. Uitwaaien op het strand, losgaan op een bokszak of juist ontspannen tijdens een yogales, jezelf verliezen in een boek, een heerlijke beautybehandeling ondergaan of gewoon een lekker dutje doen. En o ja, zet je telefoon soms even op vliegtuigstand. Onderzoek van de British Psychological Society toont aan dat mensen ontzettend gestrest raken van het continu checken van hun telefoon. Het gaat dan met name om persoonlijke berichten, omdat mensen zich genoodzaakt voelen om op de hoogte te blijven van wat er in hun sociale leven gebeurt.

 

Een gezond sociaal leven
Minder stressvol is het om persoonlijk met anderen af te spreken. Sterker nog, dat is ontzettend belangrijk voor een gezond leven! Een onderzoek aan The University of North Carolina toont aan dat hoe meer sociale contacten je maakt in je leven, hoe gezonder je later zal zijn en hoe gezonder je zal leven. En filosoof Bas Haring is ervan overtuigd dat mensen hun leven pas écht waardevol vinden, wanneer andere mensen ook plezier aan hun leven beleven. Daarbuiten is het natuurlijk gewoon gezellig om een voetbalwedstrijd te kijken met vrienden, met een vriendin te dineren en samen te sporten, in plaats van alleen.

 

The Orange way of life
Als je bij je lifestyle rekening houdt met je lichaam, geest en sociale leven, bevorder je je gezondheid en je fitheid. Bij Orange Wellness Club voorzien wij met onze voedingsconsulent, ontspanningsmogelijkheden en sportschool in alle drie die facetten. Wil je onze club met eigen ogen zien? Bel 0172-468060 voor een vrijblijvende rondleiding.