Groepsles of alleen trainen?


Sporten kun je op heel veel verschillende manieren doen. Je kunt niet alleen kiezen welke sport je gaat beoefenen, maar ook waar en met wie. In de woonkamer, in de buitenlucht of in de sportschool. In groepsverband of helemaal alleen. Hoe weet je wat voor jou de beste manier is om te sporten? En wanneer boek je het meeste resultaat? Sportinstructrice Jolanda zet de voor- en nadelen van groepslessen en individueel trainen voor je op een rij.

 

Groepslessen
Het grootste voordeel van een groepsles is dat je, zoals het woord al aangeeft, in een groep sport, dus samen. Gedeelde smart is immers halve smart. Daarnaast hoef je zelf niet na te denken over de oefeningen die je gaat doen. Je komt aan in de sportschool – alleen of samen met je sportmaatje(s) – en kunt meteen starten met je work-out. Een ander voordeel is de fanatieke sportinstructeur die jou weet te motiveren het beste uit jezelf te halen. Op het moment dat jij denkt dat dit echt je laatste push-up is, heb je het mis. De instructeur zorgt ervoor dat jij het jezelf overtreft. Niet een keer, maar meerder keren tijdens de les. De positieve groepsdruk zorgt ervoor dat je blijft komen en samen je doelen haalt. Je geeft minder snel op want je wil niet achterblijven bij de rest van de groep.

 

Individueel trainen
Vanzelfsprekend vindt niet iedereen het fijn om deel te nemen aan groepslessen. Als je alleen sport kun je zelf bepalen wanneer en hoe lang je sport. Je houdt je eigen trainingsschema aan en weet goed wat je wel en niet kan. Je bepaalt zelf wanneer je weer een tandje bijzet.

 

Mijn voorkeur? Groepslessen!
Om effectief te sporten is het belangrijk dat je genoeg zelfdiscipline hebt. Heb je dat niet, doe dan eens mee met een groepsles! Bij Orange hebben we voor ieder wat wils: de Body & Mind lessen, zoals Yoga en Pilates, maar ook Conditie & Krachttraining, bijvoorbeeld FitForce en Club Power. Het maakt niet uit aan welke les je deelneemt, alle groepslesinstructeurs bij Orange hebben een passie voor bewegen en sport. Professionele instructeurs vol enthousiasme die super gemotiveerd zijn om jou te helpen je doel te bereiken. Op het moment dat ik voor de groep sta, zal ik er alles aan doen om mijn deelnemers te begeleiden en te helpen het beste uit zichzelf te halen. Je ziet ze veranderen. Mensen worden sterker, krijgen een betere conditie en voelen zich goed. En daar doe ik het voor!

 

Groepsles proberen?
Kom gerust een keer meetrainen met een van de vele groepslessen. Vraag hier een gratis proeftraining aan.

 

Jolanda van den Bosch (49 jaar)
Groepslesinstructrice en groepslescoördinator bij Orange Wellness Club sinds 2013.