Sauna

Geniet van een heerlijk dagje sauna

Binnen Orange Wellness bevinden zich 9 verschillende sauna's

Infraroodsauna
In de infraroodsauna is de omgevingstemperatuur slechts 50 graden Celsius. De infraroodstralen gaan diep in de huid en deze sauna werkt, vooral in combinatie met massage, perfect bij blessures. Spieren worden soepel en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De inwendige warmte zorgt voor hevige transpiratie die pas na ongeveer 10 minuten begint. Hierna blijft men nog ongeveer 15 minuten zitten. Het afkoelen gaat geleidelijker dan bij de Finse sauna. Pas na 15 minuten mag er koud of warm worden gedoucht. Douchen met lauw water is aan te bevelen. Er zijn twee verschillende Infraroodsauna’s, de achthoekige op de eerste verdieping is met een lange golf therapie en de grotere rechthoekige Infraroodsauna op de tweede verdieping is met een korte golf therapie. Deze laatste Infraroodsauna is het beste voor medische toepassingen en bij spierpijn en blessures.

Stoombaden
Het stoombad, ook wel Turks bad genoemd, laat zich prima combineren met de sauna. De werking van een stoombad is vergelijkbaar met die van de sauna, afvalstoffen worden door transpiratie uit het lichaam afgevoerd, de temperatuur echter is lager. Doordat de lucht verzadigd is van vocht, is de huid na een stoombad brandschoon. Daarbij heeft het stoombad een heilzame werking op de luchtwegen. Met name het stoombad op de tweede verdieping is goed voor huid en luchtwegen vanwege de toevoeging van speciaal zout aan de lucht.

Finse sauna’s
In de Finse sauna´s heerst een droge en hete atmosfeer. In sommige Finse sauna’s wordt er geurstof (bijvoorbeeld eucalyptusolie) over de warmtebron verspreid. De geur draagt bij aan een ontspannen gevoel. We hebben drie Finse sauna’s met verschillende temperaturen.

Zoutsteen sauna
Boven op het dak van het Orange Wellness bevindt zich een bijzondere sauna. Want net zo goed had deze sauna ‘Loungesauna’ mogen heten vanwege de grote ligruimte op het bovenste niveau van de sauna, of ‘Panoramasauna’ vanwege het schitterende uitzicht over de polders en de stad Leiden. Maar de zoutstenen die in de wand van de sauna verwerkt zitten geven deze sauna zijn naam; vele gezonde krachten worden aan deze steensoort toegekend.